page_banner01

O le a le bandwidth backplane ma le packet forwarding rate?

Afai tatou te faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga sili ona taatele, o le galuega a le ki o le vaevaeina o se uafu fesoʻotaʻiga i le tele o ports fesoʻotaʻiga mo le faʻasalalauina o faʻamatalaga, e pei lava o le faʻafefe o le vai mai le tasi paipa vai i le tele o paipa vai mo le tele o tagata e faʻaoga.

O le "vai tafe" e tuʻuina atu i totonu o fesoʻotaʻiga o faʻamaumauga, lea e aofia ai faʻamaumauga taʻitasi.O le ki e manaʻomia le faʻaogaina o pepa taʻitasi, o lea o le bandwidth o le backplane sui o le maualuga lea o le gafatia mo le fesuiaiga o faʻamatalaga, ma o le packet forwarding rate o le gaioiga gafatia e maua ai faʻamatalaga ona tuʻuina atu lea.

O le tele o tau o le fesuiaiga o le bandwidth backplane ma le packet forwarding rate, o le malosi foi lea o le gaosiga o faʻamatalaga, ma le maualuga o le tau o le ki.

O le a le bandwidth backplane ma le packet forwarding rate?-01

Fa'aola va'alele i tua:

O le bandwidth backplane e taʻua foi o le backplane capacity, lea o loʻo faʻamatalaina o le maualuga o le aofaʻi o faʻamaumauga e mafai ona faʻatautaia e le masini faʻapipiʻi gaioiga, kata faʻaoga ma pasi faʻamaumauga o le ki.O loʻo faʻatusalia le aofaʻi o faʻamatalaga faʻamatalaga gafatia o le ki, i Gbps, e taʻua o le fesuiaiga o le bandwidth.E masani lava, o le backplane bandwidth e mafai ona tatou mauaina laina mai nai Gbps i nai selau Gbps.

Fua Faatatau o le lafo atu o pusa:

O le fua o le fa'auluina o pusa o se ki, e ta'ua fo'i o le port throughput, o le gafatia lea o le ki e tu'u atu ai pepa i luga o se uafu patino, e masani lava i pps, e ta'ua o pa'u i le sekone, o le aofa'i lea o pepa e lafo i le sekone.

O se feso'otaiga masani lea: O fa'amaumauga o feso'ota'iga e tu'uina atu e ala i fa'amaumauga fa'amaumauga, lea e aofia ai fa'amatalaga fa'asalalau, fa'aulu fa'avaa, ma va fa'avaa.Ole pito maualalo ole mana'oga mo se pusa fa'amatalaga i totonu ole feso'ota'iga o le 64 bytes, lea ole 64 bytes o fa'amaumauga mama.Faʻaopoopoina se faʻauluulu faʻavaa 8-byte ma se vaʻa faʻavaa 12-byte, o le pusa pito sili ona laʻititi i totonu o le upega tafaʻilagi e 84 paita.

O lea la, a o'o atu le fa'akomupiuta gigabit fa'akomupiuta atoa le saoasaoa laina, o le fua o le fa'auluina o pepa o le

=1000Mbps/((64+8+12) * 8bit)

=1.488Mpps.

Le sootaga i le va o le lua:

O le bandwidth o le suiga i tua o le va'alele o lo'o fa'atusalia ai le aofa'i o fa'amatalaga fa'afesuia'i gafatia o le ki ma o se fa'ailoga taua fo'i o le fua o le fa'asalalauina o pepa.O lea la o le backplane e mafai ona malamalama i ai o se pasi komepiuta, ma o le maualuga o le backplane, o le malosi foi lea o lona gafatia faʻamatalaga, o lona uiga o le maualuga o le faʻasologa o le packet forwarding.


Taimi meli: Iul-17-2023